Zondag in Beijing

Het was vandaag rustig, lekker ontbijten waarbij Zian heerlijk heeft gegeten. Toen op ons gemak onder de stralende zon naar het winkelcentrum gelopen waar we heerlijk koffie hebben gedronken. Zian genoot volop van zijn beker opgeklopte melk. Even weer een andere supermarkt bekeken en toen weer naar het hotel. Ondertussen fried Rice with egg voor Zian gehaald bij een van ons favoriete restaurants. Ze zijn daar heel vriendelijk, terwijl we staan te wachten krijgen we grote stukken watermeloen aangeboden.
Na het slaapje van Zian even naar het postkantoor waarbij Richard met lijm de postzegels moest plakken. Daarna een nieuwe koffer gekocht
Even gewacht op een aantal mensen van de groep om weer heerlijk te kunnen eten. Vanavond hebben we ons zelf getrakteerd op een glaasje wijn.
Het is nu echt aftellen tot we naar huis kunnen.

20140427-225345.jpg

20140427-225440.jpg

20140427-225947.jpg

20140427-230004.jpg

20140427-230016.jpg

20140427-230054.jpg

20140427-230126.jpg

20140427-230634.jpg

20140427-230649.jpg

Hechting

Zian zal heel erg moeten wennen, jullie kunnen ons daar bij helpen.
Zian zal moeten leren dat wij zijn papa en mama zijn. Wat moet groeien tussen ons is een hechte band, zodat hij zich veilig voelt bij ons. Zo’n band ontstaat niet vanzelf, daarom is het belangrijk dat alleen wij Zian de eerste maanden knuffelen, verzorgen en eten geven. Het betekent ook voor jullie dat hem oppakken of op schoot nemen voorlopig niet kan. Ook niet wanneer hij zelf het contact zoekt. Snoepjes en cadeautjes zal hij alleen via ons mogen krijgen. De eerste tijd zullen we ook geen bezoek thuis ontvangen, om hem in alle rust te laten wennen aan zijn nieuwe thuis, de taal, de geuren. Hij moet leren dat ons huis een veilige basis is waarin hij ons volledig kan vertrouwen. Als er steeds aardige mensen voor de deur staan kan hij het gevoel krijgen dat hij weer meegenomen kan worden om bij hen te gaan wonen. Dat heeft hij nl. net meegemaakt. Het is gelukkig wel mogelijk dat wij zelf op pad gaan waarbij een ’toevallige’ ontmoeting prima kan!
Eigenlijk is adoptie een onnatuurlijke situatie, Zian moet in feite leren op een kunstmatige manier eenkennig te worden. Dit is iets wat een kindje dat in een gezin wordt geboren en opgroeit op een natuurlijke manier meekrijgt. Natuurlijk zouden wij als Zian het fijner vinden als hij ook bij jullie op schoot kan zitten en door jullie geknuffeld kan worden. Toch willen wij ons graag houden aan de adviezen die wij gekregen hebben. Het geeft Zian een vaste en veilige basis voor de toekomst. Hij leert dan dat hij bij ons hoort en dat wij er altijd voor hem zullen zijn. Vanuit die veiligheid kan hij de rest van de wereld gaan verkennen en contacten met anderen aangaan. Als Zian niet leert een vertrouwensband met ons aan te gaan, kan dit voor hem grote negatieve gevolgen hebben op latere leeftijd, op het gebied van zelfbeeld, vriendschappen en relaties.

Wat betekent dit in de praktijk?
– Laat ons Zian zijn eten, drinken en lekkers geven.
– Als Zian huilt, laat ons hem troosten.
– Neem Zian niet op schoot en pak hem niet op.

– Een cadeau is welkom, maar laat ons het hem geven.
– Mocht Zian jullie benaderen, beantwoord dat gerust met een korte, lieve reactie en neem daarna weer wat afstand.
– Bel ons even als je langs wilt komen, mogelijk spreken we liever bij jullie af.
– Bellen, e-mailen, een berichtje op de blog, altijd goed en erg leuk!
Bij twijfel, gewoon even overleggen met ons.

We beseffen heel goed dat dit verzoek vervelend kan overkomen, maar het is maar tijdelijk en we weten dat jullie ook het beste voor zijn toekomst willen.

20140427-214450.jpg