Lekker Thuis bijkomen

Gisteren en vandaag doen we het lekker rustig aan

Gisteren is Zian wel voor weer naar school gegaan. Bij binnenkomst juichten alle kinderen en riepen Zian Zian. Hij werd hier erg verlegen van. Na een uurtje kwam mamma Zian weer ophalen. Aan het eind van de middag kwam Lucien een schoolvriendje langs met een kadootje en gingen daarna heerlijk spelen.

Vandaag is Zian na een onrustige nacht toch weer anderhalf uur naar school geweest. ‘ S middags even een kleine boodschap gedaan en dat was meer dan genoeg voor vandaag. Het eten smaakte Zian prima. Alleen drinken is nog wat moeilijk.

 

Dag 7: Gaat steeds beter

Zian was 2 keer wakker van nacht. Niks ernstig. ’s morgens rustig wakker geworden. Het ontbijt was vla met brood. Eten gaat al beter. Op de koffie kwamen Arjanne en Dick op visite. Ze kwamen een bos bloemen brengen namens de Oudshoornsekerk. Ze hebben een kopje koffie gedronken. Mirjam vertrok naar Amsterdam. Papa is met Zian een kleine boodschap wezen doen. Daarna kwam Corina en Martijn op visite om te kijken hoe het met Zian gaat. Ze brachten een kadootjes mee. Zian heeft met Martijn en Corina spelletjes gedaan. Zian werd moe en we hebben voor de rust een Disney film jungel book gekeken. Zian heeft aardappel puree torentjes en soep gegeten. Daarna in bad en naar bed. Zian werd erg moe en huilerig van de indrukken afgelopen dagen. Daarna is hij in slaap gevallen.


Dag 6: Lekker thuis

Vandaag hebben we het rustig aan gedaan. Eerst uitgeslapen in pappa en mamma’s bed. Daarna mocht Zian voor het eerst een zacht broodje eten, dit viel nog niet mee. Vervolgens ging mamma boodschappen doen en kon pappa en Zian lekker spelletjes doen. Ook hebben ze samen alle kaarten opgehangen in de woonkamer .

Na de lunch kwamen Helene en Peter langs. Ze hadden een hele mooie hijskraan meegenomen . Ook kwamen opa en oma nog even langs. Ze hebben samen heerlijk filmpjes gekeken. De danoontjes en de soep smaakten Zian vanmiddag erg goed en ook het bord spaghetti was lekker.

Zian is vanavond weer heerlijk gaan slapen.

Dag 5: Naar huis.

Gisteren middag laat is de arts geweest en Zian mocht van de morfine af. Hij kreeg tevens een klysma. Daarna knapte Zian erg op. Hij ging meer danoontjes eten en chocomelk drinken en werd hij erg levendig. Na een hele goede nacht rust werd Zian lekker wakker.  Helaas zat het infuus niet meer goed en ging het infuus eraf. Dat betekende wel dat Zian heel veel moest drinken anders zou hij weer aan het infuus moeten. Gelukkig pakte Zian dat goed op. Ook kwamen er twee cellisten voor Zian een liedje spelen. En omdat Zian zo goed dronk zijn we even buiten wezen wandelen en spelen. Drinken ging nog steeds goed en om half drie vond de kinderarts het goed genoeg zodat we naar huis mochten. Ester was op bezoek en kon Zian en mama naar huis brengen omdat papa op cursus was. Onderweg viel Zian in slaap. Thuis gekomen zagen we slingers hangen en waren we blij om thuis te zijn. Zian heeft heerlijk oma’s bouillon gegeten en is om negen heerlijk gaan slapen.

Dag 4: Het begin is er !

Zian heeft goed geslapen en werd om zeven uur wakker. Spelletjes gedaan. De dokter is nog langs geweest. Zian was wat verdrietig en wilde graag dat papa kwam. Toen papa kwam had papa een tas vol kadootjes. Die allemaal thuis waren bezorgd. Eerst pakte hij het kado en de mooie tekening van zijn klas uit. Ze hadden allemaal hun hand van papier uitgeknipt en op een blad geplakt. Daarna kwam er schoenen doos vol kadootjes van papa’s werk.

Zian was wel wat misselijk vandaag maar daar kreeg hij medicijnen voor. Het drinken wilde nog niet lukken. Maar na het middag slaapje heeft hij een paar slokjes op. Wel heeft hij nu twee danoontjes op.

Het begin is er maar we zijn er nog niet. Zian is nog erg hangerig en moe. Vandaag kwamen er weer veel kaarten met de post aan in het ziekenhuis.

Dag 3: Wisselende dag.

Gisteren avond kwam onverwacht Astrid bij Zian op bezoek. Ze bracht een mooie kaart en kadootjes mee. Het was heel gezellig. Daarna is Zian en mama gaan slapen. Na een heel goede nacht werd Zian vrolijk wakker. De pijn medicatie mocht afgebouwd worden en Zian moest gaan drinken. Helaas werd de pijn erger en wilde Zian niet meer drinken. Daarom is er besloten om de pijnmedicatie weer op te hogen. Zian viel in slaap na een zetpil te hebben gekregen. Hij heeft de hele middag geslapen. Onder tussen zijn Opa en Oma op bezoek geweest. Zian heeft er hier van weinig  van mee gekregen. Terwijl Opa en Oma bij Zian waren hebben papa en mama even de benen gestrekt. Ze zagen een mooi regenboog en wenste dat Zian gauw weer zal herstellen.

Vandaag kreeg Zian weer heel veel post. We hebben deze allemaal achter zijn bed opgehangen. Dat vinden we erg leuk.

Dag 2: zware dag

Na een redelijke goede nachtrust werd Zian goed wakker. Zijn gezicht is behoorlijk gezwollen. Hij krijgt nog steeds morfine, antibiotica en vocht. Daarnaast krijgt hij nog om de acht uur een zetpilparacetamol. Hij mag van de dokter vloeibaar drinken en beginnen met wat vla. Maar beide wil hij niet. Zelfs een raketje wilde hij niet. Zian wilde vooral met rust worden gelaten en alleen maar filmpjes kijken met de ipad. Vanmiddag was hij zo moe van de pijn dat hij in slaap is gevallen. De doktoren zouden nog naar de pijnmedikatie kijken.

De post is gekomen maar hebben we nog niet uitgepakt. Dat doen we als Zian wakker wordt.

Zian heeft van papa een hele mooie minion ballon gehad. Dat moet ook wel als je in de minion klas zit.