Controle

Gisteren hebben we voor het eerst een beetje schoolwerk thuis gedaan en dat ging goed. S’middags zijn we wat boodschappen met een tussenstop om chocolade melk te drinken.

Het eten mocht vandaag voor het eerst gepureerd worden. Nu dan begin je je ontbijt met bloemkoolpuree en s’avonds ging de boerenkoolstamppot er ook prima in. De worst gaat gewoon in de staafmixer maar het smaakt prima.
Vandaag was de 1e controle in het ziekenhuis. Mirjam en Zian gingen lekker relaxed met de trein en de bus.
In het ziekenhuis werd het kleiverband verwijderd. Nou dat was heel fijn. Verder een hele lijst met voedingsmiddelen doorgenomen wat Zian wel en niet mocht eten. Dat viel bij sommige dingen tegen. Macdonalds mag pas in het nieuwe jaar, Pannenkoeken mogen wel maar dan zonder suiker.
Ook mag Zian niet voetballen en schaatsen.
Verder was de kaakchirurg tevreden over de stand van de kaak.
Daarna nog even een röntgenfoto van de kaak gemaakt.

Toen even lekkere warme chocolademelk gedronken en toen met de bus en de trein weer naar huis.

Thuis is altijd feest want er ligt altijd wel een beterschapskaartje of een kerstkaart in de bus.
Vanmiddag lekker gebakken champignons gegeten. Het eten moet echt nog wel zacht zijn.

Herstel

Zondag hebben we rustig aan gedaan . Verder het huis in kerstsfeer gebracht. Ondertussen was het druk in de brievenbus. Diverse kaarten en ook nog oranje patches vielen in de bus. Dit viel prima in de smaak. Ook smaakte chocolademelk mayonaise en smeerkaas prima.

Maandag eerst maar lekker uitslapen. Toen even wat schoolwerk gedaan. Na de lunch zijn we nieuwe schoenen gaan kopen, missie geslaagd.
Na Schooltijd kwamen twee schoolvrienden Rolan en Senna cadeautjes brengen namens de hele klas. Zian is goed verwend met pokemonkaarten, een voetbalballon en een bioscoopkaart. Zian vond het heel fijn om wat schoolmaatjes te zien.

Ook kijkt Zian er naar uit dat hij morgen gepureerd eten mag.

Rustige dag

vandaag even rustig aangedaan. Richard heeft vandaag samen met Zian de kerstboom opgezet. Ondertussen kwamen er diverse kaarten binnen van school , voetbal en fam den Outer. Bij deze kaartje was ook een kadootje. Vanavond heeft Zian tomatensoep gegeten en die smaakte heel goed. Ook hebben we een klein stukje buiten gelopen maar daarbij gaf Zian nog wel pijn aan de heup aan.
Ook heeft hij vanavond heerlijk gebadderd en vervolgens met 2 van zijn Chinese vriendjes via de whatsapp gebeld.

Dag 3 langzaam herstel

Vanochtend moest Zian om 08.00 uur zijn pijnmedicatie en antibiotica innemen maar dat vind je niet fijn als je nog in een mooie droom zit. Gelukkig ging Zian daarna weer lekker slapen tot 11.30 uur. Toen mocht Zian voor het eerst dik vloeibaar eten . Nu waren de vanilletoetjes een groot succes. Na het eten moet er tandengepoetst worden en de mond spoelen. Dit moet 4x per dag.
Zian zijn gezicht is behoorlijk dik en dan valt alles niet mee. Gelukkig kwamen opa en oma vanmiddag ook nog even een bezoekje brengen. Zij brachten ook nog een klein cadeautje mee. Dit geeft even wat afleiding. De chocolademelk gaat er ook goed in.
Vanavond stond champignonsoep op het menu maar Zian vond dat zuur smaken. Dit komt waarschijnlijk door het kleiverband in zijn mond. Nu lekker de wedstrijd Nederland-Argentinië kijken.

Herstel en naar huis!

Vannacht zian goed geslapen ondanks alle infusen en slangen. Vannacht mochten de plakkers voor het hartslag er al af en vanochtend ook het vochtinfuus. Zian ging gelijk goed drinken. Om 10.00 uur was de grote visite. Nou dat was ook een grote visite kinderarts, arts- assistent kaakchirurgie, arts van de pijnpoli en nog een aantal coassistenten en de verpleegkundige Julia. Zian moest vertellen hoe het ging. Hij zei dat het goed ging. Hij had de morfine pomp niet gebruikt en dat was een goed teken. De arts – assistent kaak chirurgie keek even in zijn mond en naar de wond aan zijn been. Dit zag er allemaal goed uit. Hij zei als het zo goed blijft gaan mag hij vanmiddag naar huis. Dat was goed nieuws. In de loop van de ochtend heeft Zian diverse rondjes gelopen. Het been doet wel pijn maar is te doen. Om 14.00 uur ging Zian bij het raam zitten om te kijken of pappa er al kwam en ja hoor daar zagen we de auto. Grote blijdschap. Toen pappa er was alles meegenomen en gauw naar huis met een kanjerdiploma en een grote ballon.Lekker in de auto geslapen en nu uitrusten op de bank.

Nu herstellen

De operatie heeft 3 en half uur geduurd. Van half elf tot tien over twee.
Eerst naar de uitslaapkamer daarna terug naar zaal om verder wakker te worden.
Zian slaapt nu nog en is af en toe wakker. De arts is tevreden over de operatie en de operatie is voorspoedig verlopen.

Operatie Zian

Vanochtend vroeg opgestaan om 7.00 uur vertrokken richting Utrecht. De reis ging zeer voorspoedig zonder al te grote files. Auto geparkeerd in de parkeergarage en toen 1halte met de bus mee. Op de afdeling schildpad aangekomen mochten we wachten in de koffiekamer. Na een korte intake van de verpleegkundige konden we de spullen op de kamer leggen. Zian ligt op een kamer met 2 andere kinderen. Vervolgens konden we weer wachten. Om 10.00 uur mocht Zian naar de operatiekamer samen met mamma en pappa. Pappa blijf buiten wachten en mamma mocht mee naar binnen. Zian had gelukkig Nijntje en Wim mee want Zian vond het heel erg spannend.
Om 10.30 uur is de operatie begonnen en nu gaat het lange wachten beginnen, de operatie duurt namelijk 4 uur.
we krijgen een oproep via de buzzer als Zian klaar is.