De reis

Om 11.00 uur stapte we de deur uit om lopend naar het station te gaan voor de bus naar Schiphol.
Het inchecken van de koffers ging lekker vlot. Toen even wachten op de fam Hassell ( zij reizen een 1 week met ons mee). Vervolgens naar de beveiliging . Daarna begon het grote wachten maar uiteindelijk zijn we rond half 5 gaan vliegen naar München. De overstap ging heel vlot. Ook het vliegtuig naar Beijing had wat vertraging maar op een reis van ruim 10 uur haalt dat niet uit. Tijdens de reis werden we goed vermaakt met eten en drinken en een ruim aanbod van films .Iedereen heeft wat geprobeerd te slapen maar dat lukte de een beter dan de ander. In Beijing aangekomen begon het spannendste gedeelte, komen we met onze visa binnen, en ja hoor dat lukte. Er werden nog een handscanner en vingerafdrukken gemaakt en toen waren we echt in China.
Om onze koffers op te halen moesten we eerst met een trein mee voor de bagageband, maar ook dat ging lekker soepel.
De taxichauffeur stond keurig op ons te wachten, zodat we na ruim uur bij ons hotel Pudi aankwamen. Het is een heel groot hotel met een prachtige kamer met uitzicht op de treinen.
Daarna rustig bijgekomen om vervolgens de stad een heel klein beetje te verkennen.Wat ons opviel dat er veel minder geluid is door alle elektrische auto’s en scooters. In vergelijking met 10 jaar geleden. Ook de lucht ziet er veel beter uit dan 10 jaar geleden.

We vonden ondertussen een leuk restaurant waar we heerlijk hebben gegeten met kip en groenten, dumplings en onze favoriete aubergine gerecht. Oh wat was dat een genot. Ook het eten met stokjes gaat ons best goed af.
Daarna zijn we terug naar het Hotel gegaan zodat Zian nog even in het zwembad kon zwemmen.

Morgen vroeg op want dan gaan we naar de Chinese muur.