Treinreis naar Lianyungang

Het was weer een ochtend van vroeg opstaan want we werden om 5.45 uur opgehaald door de taxi om naar de trein te gaan. Bij het treinstation bood een Chinees zijn diensten aan om met onze bagage te helpen in de trein. Deze meneer was heel behulpzaam en vriendelijk en hielp ons goed door alle formaliteiten. We moesten eerst onze paspoorten tonen en vervolgens moet alle bagage door een scanner. Helaas werd Richard deodorant en scheerschuim niet goedgekeurd en moest dat weg worden gegooid. Daarna werden we naar onze wachtkamer gebracht en daar konden we ruim 3 kwartier wachten. Doordat we werden begeleid mochten we door de buisnessclass naar binnen en zaten we als 1e in de trein. Het was goed geregeld en we hadden 3 plaatsen naast elkaar.
Exact half 8 vertrok de trein. De trein ging soms wel 240 km per uur maar dat voelde je niet. Ondertussen gleed het landschap aan je voorbij. De trein is echt comfortabel en netjes. Elke uur komt er iemand langs op je afval mee te nemen. Je kan heet water pakken voor je thee, noodle soep etc. Na ruim 5 uur kwam de trein op het station van Lianyungang. Na het uitchecken met je paspoort stond de chauffeur al weer klaar. Dit keer kregen we een hele luxe bus met stoelen die je kon laten bewegen. We voelden ons in deze bus echte VIP’s. Na een kort ritje van een half uur kwamen we aan bij het hotel. Dit is een super luxe hotel en heel erg groot. Onze kamer is op de 35 e verdieping waarbij het hotel uit 41 verdiepingen bestaat.
Onze kamer heeft een heel groot bad en een grote douche, hele grote bedden en uitzicht over de gehele stad. Vervolgens zijn we ergens gaan lunchen. Dit was een hele klein restaurantje met een hele lieve meneer. Met handen en voeten kregen we 3 heerlijke gerechten.
Terug naar de kamer om bij te komen, koffers uit te pakken en een klein dutje te doen. Op Zian zijn verzoek zijn we nog even wezen zwemmen.
Toen zijn we dit stad in gegaan om een restaurant te zoeken, uiteindelijk vonden we die in een shopping mall. Ook hier was flink wat handen en voetenwerk nodig maar ook hier kregen we heerlijk eten. Na afloop kreeg Zian nog een speciaal gerecht uit dankbaarheid dat hij geadopteerd was en wij goed voor hem zorgen. Uitgeblust kwamen op de kamer aan en zijn toen gauw gaan slapen.